Fel
Referenciák

 


Céges weboldal

A saját vállalkozásom weboldalát PHP Laravel Framework-ben készítettem el. Mely egy a szerver oldali programozást segítő keretrendszer.

A vállalkozásom kezdő oldala.
Bármelyik oldalon legörgetve, a jobb alsó sarokbam megjelenik egy Fel link. Így rögtön az oldal tetejére ugorhatunk.

A weboldal figyeli milyen nyelvű böngészővel nyitották meg, és a nyelvet ez szerint állítja be, ha tudja.

A weboldal mobilbarát mint azt balra - a mobilomon készült képernyőképen - látjuk is.
A jobb felső menü ikonra kattinva a balra látható lista jelenik meg.
S látható a Fel link a jobb alsó sarokban.

Az adminisztrációs felület beléptető űrlapja, melyre a láblécben lévő - (Admin. belépés) - linkre kattintva juthatunk.

Ide jutunk miután beléptünk. Lesz egy új menüsor, amivel az adminszitrációs felület menüpontjai között lépkedhetünk. Jobbra pedig a belépett adminisztrátor keresztneve található, egy lenyiló menüvel, ahol kiléphetünk az adminisztrációs felületről. Az adminisztrátor keresztnevére kattintva a profil szerkesztőbe jutunk.

Ez a menüpont szerkesztő, ahol az egyszerű oldal tartalmat is szerkeszthetjük a TinyMCE wysiwyg szerkesztővel. Ez egy weboldalba integrálható szerkesztő, ami megjeleníti a weboldalt, mintha a böngészőben látnánk, és szerkeszthetővé teszi azt. Gyakorlatilag azt látjuk benne, amit az oldalon fogunk látni, ha elmentjük a tartalmat a Menü-oldal módosítás gomb megnyomásával. Ha a felső menüsorban a menüpontra kattintunk, akkor is ide jutunk. A menüpontok listában is a Menüpontok vannak felsorolva, innen is. Ha a Menüpontok menüpontra kattintunk, kapunk egy listát a Menüpontokról, itt a menüpont nevére kattintva a Menüpont részleteire jutunk, ahol szintén Módosíthatjuk, vagy Törölhetjük a menüpontot.
Beállíthatjuk még a Menü nevét, az Url nevét és a menüpont Sorszámát. Az utóbbival adhatjuk meg, hogy a menüpont hányadiként jelenjen meg a felső menüben.
Az Url név rendeli össze a tartalmat (A texts adatbázis tábla text_key mezőjének kell ugyannak lennie. Azért így oldottam meg, hogy a texts táblában bármilyen text_key-el el lehessen rakni szöveget akár úgy is, hogy az nem kapcsolódik menüponthoz.) a Szövegekben lévővel.

A TinyMCE szerkesztővel képet, képeket is feltölthetünk és változtathatjuk a stílusát. Sőt balra, jobbra rendezhetjük úgy, hogy a szöveg mellette körbefusson. A képet persze középre is lehet rendezni, ha olyan nagy, hogy nem fér el mellette semmi.

A szövegek menüpontban, az adatbázisban tárolt szövegeket lehet szerkeszteni a szerkesztő segítségével.
A kép a Rólam Menüpont alatt található szöveget mutattja éppen. Annak is a részleteit. Innen mehetünk a Módosítás gombbal a szerkesztő részbe.
Az egyes szövegek a Szöveg kulcs (text_key) adatbázis mezővel vannak azonosítva, hogy a menüponthoz (az url_name mezővel) lehessen kapcsolni.
A jobb oldalon fent látható a lenyíló menü az adminisztrátor neve alatt.

A felhasználók menüpont következik. Itt felhasználókat adhatunk hozzá, módosíthatjuk, illetve törölhetjük őket.

A felhasználó felvitelnél szokásos adatokat kell felvinni, a típus az egyedüli ami nem szokványos. Itt Felhasználó és Adminisztrátor közül választhatunk. Csak az adminisztrátoroknak van jogosultsága ide belépni.
Felszhasználók, mint a fenti listában látható, nincsenek felvéve. Csak a lehetőségét hoztam létre, így a későbbiekben könnyen módosítható az oldal úgy, hogy felhasználók is regisztrálhatnak. Mondjuk ügyfelek.

A nyelvek menüpontnál a nyelvek vihetőek fel. Célszerű ezt felvinni elősször. Csak annyit teszek hozzá, hogy törlésnél alaposan meg kell gondolni, hogy tényleg töröljük-e az adott nyelvet, mert minden az adott nyelven felvitt adat törlődni fog!

Az utolsó menüpont jön, ez nem más mint a Súgó. Természetesen ezt is fel lehet vinni, és változtatni.
Egyébként helyzetérzékeny súgó. Ha az adminisztrációs menükből kérünk súgót, akkor az adott menüponthoz kapcsolódó súgót tekinthetjük meg.

 

 

 

 

 

 


Vektor Holding Kft - Protokoll lista

Ez a program is Borland C++ Builder-ben készült. A kereskedők teljesítményét lehet monitorozni vele.
Sajnos működés közbeni képem nincsen, mert ahhoz csatlakoznia kellene a programnak, a cég Oracle adatbázis szerveréhez. A Builder-es form-okról készítettem képet.

 Vektor mezőgép - online katalógus, adminisztrációs felület

Egyedi megoldásokkal is foglalkozok. Sajnos a weboldalt már nem én fejlesztem, és a tulaj több év után (mióta az új elkészült), lecserélte az én megoldásomat. Erre számítottam, mert a grafikát egy másik céggel késszítette el a régire, és mióta felmondtam a cégnél (a cég költözése miatt), már nem tartjuk a kapcsolatot. A régi weboldal természetesen megtalálható a saját webszerveremen, igaz csak offline.

 

Melyet külön adminisztrációs felületen tölthetnek fel az adminisztrátorok.

Külön nyelvekre is kiosztható az adminisztrációs jog: magyar, szlovák, német, angol.

Mint látható külön felhasználói csoportok vannak, ezeket ki lehet osztani akár egy felhasználónak is.

 

 

 

 

 

 

 

A publikus oldalon ki lehet választani, milyen jogosultsággal lépjen be az adminisztrátor.

 

Ez után akár kereskedõi jogosultságokkal is böngészheti a publikus oldalakat.

Így megjelennek olyan menüpontok is, melyeket csak a kereskedőknek van joga elérni.

 

 

 

 

 


De ez csak egy a sok funkció közül, mellyel ez a weblap rendelkezik.

Az adatbázisban az egyes nyelvek között kapcsolat van. Ezért, ha például egy terméknél az adminisztrátorok fordításokat akarnak felvinni, azt könnyen megtehetik.

Az "Aktuális nyelv" a menüsoron látszik jobb oldalon.
Ha kiválasztjuk a nyelvet, például Szlovákot, akkor a fordító részére érünk a programnak.

Itt kiválaszthatjuk a fordítani kívánt terméket, és beírhatjuk a fordítást.

 

Sajnos a weboldal grafikáját már nem én készítettem, hanem egy másik vállalkozás.

Balra, és eggyel lejjebb jobbra látható két példa kép az én tervemből.

A bal oldali lett volna a főoldala a termék katalógusnak. Persze a többi kategóriát is megjelenítve.
A háttér a teljes képernyőt kitöltötte volna. Akkor úgy terveztem, hogy azokat is az adminisztrációs oldalról lehetett volna feltölteni. A fehér, átlátszó rész lett volna a tartalom oldal, melynek jobb oldalán egy egyedi görgető sávval lehetett volna a belső tartalmat görgetni. Ez látható sárga, és zöld színnel jobb oldalon (a függőleges sáv).
Egyébként az ablak méretétől függően változott volna a fehér, átlátszó rész mérete úgy, hogy mindkét menüsor mindig látható legyen.Én a szoftvert adtam hozzá, mert az én grafikai megoldásomat nem fogadta el a cég.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitalkop-os fejlesztések

Ennél a cégnél több feladatom is volt.
A ViRay játékfejlesztő csapatban dolgoztam, Blitz3D-ben fejlesztettünk egy autós játékot. A mesterséges intelligenciát készítettem.
A webes megjelenés is az én feladatom volt. Úgy, mint a rendszergazdai feladatok is.

Mivel a cég már nem létezik, így csak néhány képet mutatok meg a fejlesztésekről.

ViRay mesterséges intelligencia:

Íme a játék amin dolgoztunk Velocity Prologue: Platinum futam. A Polifarbe-nak készült, a festékek mellé adták ajándékba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még fejlesztés közben: a mesterséges intelligencia által irányított autók a kis fehér dobozokat követik. Persze azok a játékban nem láthatóak. A játék szerkesztőjével lehetett letenni őket, ezt és a program többi programozói feladatát Blahó Tibor készítette. A pályákért – azok berendezésért - Kovács Csaba, és Kovács Gábor felelt. A grafikáért Blahó András vezette grafikus csapat.
Maga a mesterséges intelligencia kikerüli a játékos autókat, ha megakad valamiben visszatolat. Ha jól vannak elhelyezve a "kis dobozok", komoly ellenfél a játékosoknak.

 

 

 A webes megjelenés:

A cég weboldala, persze ez csak az én fejlesztői szerveremen található meg. Magyar, és angol felületet készítettem hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

A cég webáruháza, ami szintén a fejlesztői szerveremen van. Magyar, és angol nyelvű felületet készítettem hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez már a teljes játék weboldala, szintén a fejlesztői szerveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DarkGDK - Nyuszis játék

Ezt a játékot Blahó András 3D grafikussal készítettük volna el. Én a TheGameCreators DarkGDK Visual C++-os kiegészítőt használtam a kódoláshoz. A játék fejlesztését félbehagytuk, mert nem találtunk vevőt rá, és Blahó András visszaköltözött Budapestre. 

Raabconto könyvelő iroda

A Raabconto könyvelő irodának fejlesztettem weboldalt. A logó, a menüsor, és a háttér (pergamen) Blahó András munkája. A belső képeket, amik a háttérben vannak, már én készítettem.

Sajnos a weboldal már nem hozzáférhető. 


Egyedi szoftverek

Ilyen volt például a CallCenter nevű program. A program Borland C++ Builder-ben készült. A CallCenter két részből állt: egy fő - úgymond szerver - részből, és egy kliens részből. A fő részben lehetett felvinni az adatokat, és kiosztani a munkákat a CallCenter-eseknek. De lássuk a képeket.

Ez volt a fő program kezdő képernyője. Ide, jelszó beírása után jutunk. Az egyszerű elérhetőség miatt, gombokat tettem a fő feladatokra.

Az adatfelvitelnél cégeket lehet felvenni, akiket majd ki lehet osztani a CallCenter-eseknek. Ők megkeresik a céget az ajánlatukkal.

A munka kiosztása a CallCenter-esnek.

S az a kliens programban, ahová a szerver programban felvett CallCenter-esek léphetnek be, az ott beállított jelszavukkal.